Media

Ook in voorgaande jaren werd de opbrengst van de boekenmarkt door Rotary Club Heusden geschonken aan het goede doel.

Rotaryclub Heusden reikt opbrengst Boekenmarkt uit

 

 

Jaarlijks organiseert de Rotaryclub Heusden met Pinksteren een boekenmarkt. De opbrengst van de boekenverkoop is bedoeld voor het ondersteunen maatschappelijke organisaties.

 

Dit jaar werd de markt voor de 12e keer georganiseerd en is de opbrengst naar twee lokale goede doelen gegaan.

 

Stichting De Schroef werd verblijd met een bedrag van 3000 euro. De stichting zet zich in om zoveel mogelijk mensen in de gemeente Heusden aan het bewegen te krijgen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Jeugdbrandweer in Heusden ontving 1500 euro. Hiermee kan de nog jonge club verder werken aan de opbouw van de organisatie en het enthousiasmeren van jongeren voor de brandweer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beide organisaties waren blij met de bijdragen van de Rotary.

 

Volgend jaar wordt er met Pinksteren wederom een boekenmarkt in Heusden Vesting georganiseerd. De voorbereidingen daarvoor zijn inmiddels gestart.

Succesvolle Rotary Boekenmarkt 2016 in Heusden

 

Tweede Pinksterdag vond de 11e editie van de inmiddels traditionele boekenmarkt van Rotary Club Heusden plaats.

 

De boekenmarkt, geopend door Wethouder Margo Mulder, heeft € 5.500,- opgeleverd voor Stichting Leergeld.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het was mede door de goede voorbereiding en het gunstig weer opnieuw een groot succes. De vele bezoekers enthousiast over het aanbod. Plezierig was het te merken dat de scholen in de gemeente bereid zijn geweest met name kinderboeken in te zamelen. Waarvoor veel dank.

 

De hoge verwachtingen met betrekking tot de kwaliteit van het aanbod werden weer ingelost. Dat kwam omdat het vele voorwerk met zorg en aandacht is verricht. Publiciteit maken, inzamelen, selecteren, rubriceren, opslaan, vervoeren, het aantrekkelijk prijzen van de boeken en nog veel meer activiteiten om een dergelijke boekenmarkt te realiseren.

 

Niet alleen het aanbod van de grote diversiteit aan boeken bleek in de smaak te vallen van de bezoekers, maar ook het programma was goed doordacht.

De verloting van vrijkaartjes voor de musical "Dolfje Weerwolfje" en de door Paul van Loon gesigneerde kinderboeken waren een succes. Er werd voorgelezen door de jeugd locoburgemeester, de voorleeskampioen van het basisonderwijs uit Heusden en de voorleeskampioen van de Pabo opleiding uit Brabant. De muzikale omlijsting van het geheel zorgde voor een ongedwongen en gezellige sfeer.

 

Het is bijzonder om op te merken, dat een aantal bezoekers behoorlijk wat boeken koopt en die vervolgens in de loop van het jaar weer aan de Rotary aanbiedt. Een interessante vorm van recycling.

 

Ieder jaar maakt de Rotary een zorgvuldige afweging ten aanzien van het te kiezen goede doel waar de opbrengst van de boekenmarkt aan geschonken zal worden. De boekenmarkt had dit jaar als speciaal aandachtspunt "kinderboeken", vanwege het feit dat Stichting Leergeld Heusden het uitverkoren goede doel was voor 2016. Deze stichting spant zich in om kinderen tussen 4 en 18 jaar mogelijkheden te bieden op divers terrein.In goede samenwerking met deze stichting is er dan ook een mooi resultaat gerealiseerd en heeft de Rotary in de vorm van een cheque € 5.500,- aan de stichting overhandigd.

Met dit bedrag zullen circa 20 kinderen, die opgroeien in armoede, de kans krijgen om deel te nemen aan activiteiten die voor hun ontwikkeling van groot belang zijn.

(Zie voor meer informatie: www.leergeld.nl/heusden)

 

Als lezer van dit artikel kunt u nu alvast beginnen met het verzamelen van boeken, die u volgend jaar beschikbaar wilt stellen voor de boekenmarkt 2017.

 

 

En ook in 2015 werd er weer een cheque overhandigd van € 5000,– aan de voedselbank.

 

 

In 2014 werd een cheque overhandigd van € 5000,– aan de voedselbank.

 

MENU